Όλοι άνθρωποι είναι αδέλφια μεταξύ τους. Καλοί, κακοί. Όλοι αδέλφια. Τα ζώα, τα ψάρια, τα πουλιά και τα φυτά είναι μικρά και μεγάλα μας αδέλφια. Ανήκουμε στο ζωικό βασίλειο και οι προγονοί μας ήταν ψάρια και φυτά. Με τη Γη και τον Ουρανό έχουμε συγγένεια. Προερχόμαστε από τη Γη και τον Ουρανό και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζούμε αρμονικά μεταξύ μαςˑ και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζούμε ηθικά, οικολογικά και ζωοφιλικά. Η αποτοξίνωση, η θεραπευτική νηστειοθεραπεία (αφαγία), το άδειο και μισοάδειο στομάχι, η φρουτο-ολιγοφαγία (δίαιτα 80/10/10) σώζουν καλούς και κακούς ανθρώπους, σώζουν τα μικρά και μεγάλα μας αδέλφια, σώζουν τη Γη ολόκληρη!!! Σώζοντας τον εαυτό μας, σώζουμε όλο τον κόσμο!!! Σώζοντας τον εαυτό μας, αλλάζουμε το σύστημα!!! Πρώην νεκροπτωματοφονοζωοψαροαυγοτσιμέντοκοτολακτοκαρκινοπαρασιτοφάγος, τέρας, φασίστας και ναζί > veganism, raw veganism, fruitarianism, breatharianism > veganism, raw veganism fruitarianism Βασίλης Καφαταρίδης

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

ΜΑΛΛΙΑ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΗΣΕΥΣ, & ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

 


[...] ήτο συνήθεια οι νέοι, όταν εξήρχοντο της παιδικής ηλικίας, να πηγαίνουν στους Δελφούς και κόπτοντες τα μαλλιά των να τα προσφέρουν εις τον θεόν. Επήγε λοιπόν και ο Θησεύς εις τους Δελφούς ... Εκούρευσε δε μόνον το εμπρόσθιον μέρος ... Έκτοτε το είδος τούτο της κουράς ονομάσθηκε Θησηίς[...]

Πλούταρχος, " Βίοι Παράλληλοι"

Τα μαλλιά ήταν στοιχείο ομορφιάς και δύναμης για τους προγόνους μας, οι οποίοι έδιναν μεγάλη σημασία στην φροντίδα τους. Τα έλουζαν συχνότατα, τ' άλειφαν με λάδι δάφνης και κέδρου και τα χτένιζαν σε περίτεχνες κομμώσεις.

Κοντά μαλλιά είχαν μόνο οι δούλοι κι όσοι πενθούσαν, καθώς ήταν έθιμο στους Έλληνες να κόβουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη πένθους, και να τ' αφιερώνουν στον τάφο του νεκρού.

Ο Πλούταρχος επίσης αναφέρει τους 'Αβαντες, σπουδαίους πολεμιστές από την Εύβοια, οι οποίοι αν και δεν ήθελαν να θυσιάσουν τα μακρυά τους μαλλιά, εντούτοις, για λόγους ασφαλείας στις (σώμα με σώμα) μάχες, τα έκοβαν μόνο στο έμπροσθεν μέρος της κεφαλής, αφήνοντας τα υπόλοιπα μακρυά.

Επίσης, οι θήλειες συμπαντικές δυνάμεις, οι Ελληνίδες θεές, αλλά και οι Νύμφες, είχαν πανέμορφα μακριά μαλιά και συνήθως αποκαλούντο καλλιπλόκαμες / ομορφοπλέξουδες.

Καθώς τα μαλλιά φύονται στην κορυφή της κεφαλής, στο σημείο όπου γίνεται νοερά η σύνδεσή της με τον ουρανό, οι Έλληνες τα θεωρούσαν ως ένα είδος ιδιαίτερα εξελιγμένης "κεραίας" η οποία μπορούσε να μεταδώσει σημαντικότατες πληροφορίες εκ του Ουρανού εις τον εγκέφαλο. Κι όσο πιο υγιή, δυνατά και όμορφα τα μαλλιά, τόσο πιο ισχυρή η σύνδεση!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν πως ο Ήρωας των Αθηνών, ο Θησέας, στο πέρας της παιδικής του ηλικίας και προκειμένου να προχωρήσει ως φέρελπις άνδρας με δύναμη σώματος, μυαλού και πνεύματος, αφιερώνει στον χρυσοκόμη Φοίβο, την παιδική του κόμη.

Υψηλά νοήματα - καταστάσεις μυστηριακές... Αλλά μετά από πολλούς αιωνες, το ιερό αυτό έθιμο των Ελλήνων, παρουσιάζεται (με παραχαραγμένο νόημα κι ουσία) στον Χριστιανικό νηπιοβαπτισμό, ως "τριχοκουρία"...

Στίλβη Μ.Μ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου